Nyheter:

ÅPEN DAG 7/9-2019

ÅPEN DAG PÅ BASTØY FENGSEL

Lørdag 7. september åpner vi Bastøy fengsel for publikum. Det blir en mulighet for å se øya, og hvordan innsatte bor og arbeider. Salg av kaffe, kaker, brus, pølser, med mer. Butikken vil være åpen.

Første båt (Vederøy) går fra Horten, ved det ordinære fergeleie til Vederøy kl. 0915, neste kl 1000. Vederøy har plass til 70 passasjerer. Båten vil deretter gå fortløpende fram til kl. 1300. Den første turen (kl. 0915) er beregnet til innsatte og ansattes familier.

De neste turene vil være for Horten og omegns befolkning. Vi vil i år dele ut billetter til besøkende på Horten brygga. Når det gjelder tilbaketuren til Horten, vil det være mulig å bli med Vederøy tilbake allerede med kl. 1045 båten. Alle må være ute før kl. 1630. Venting må påregnes.

Noen områder blir åpne for besøkende, mens andre områder blir sperret av. De innsatte som ikke ønsker å delta på den åpne dagen, skal få mulighet til å slippe det.

Nærmere informasjon om åpen dag kommer.

Besøkende vil bli kontrollert ved ankomst (narkotikahund)
Det vil ikke bli anledning til å ta med fotoapparat, mobiltelefon eller dyr til Bastøy.

 

Velkommen

Tor Arne Bårnes
ass. fengselsleder 

UTLEIE AV BASTØY FYR:
Bastøy fyr ligger på nordsiden av øya, med kort vei til offentlig badestrand og fantastisk utsikt mot Horten, Moss og innover Oslofjorden.

Leie av Bastøy fyr er først og fremst ett tilbud til kriminalomsorgen og ansatte i etaten. Imidlertid ønsker vi at dette unike stedet også i en begrenset grad skal være tilgjengelig for andre etater og organisasjoner.

Bastøy fengsel har noen langsiktige visjoner med fyret. Vi ønsker å gjøre stedet til et interessant, rimelig og ikke minst ett annerledes og eksotisk sted for mindre kurs og møtevirksomhet.

Mer om leie av Bastøy Fyr:


Blues- og rockeprosjektet på Bastøy (publisert 02.01.12)

Blues- og rockeprosjektet på Bastøy ble startet opp i 2011, med husband, musikkopplæring og Blueshuset som hovedelementer. Blueshuset er et av bolighusene for fanger, med plass til syv fanger som er involvert i prosjektet. Det fungerer som øvingslokale og møtested. I tillegg til musikkaktiviteten er beboerne på huset involvert i planlegging av aktiviteter rundt prosjektet, som konserter i og utenfor fengselet, kursvirksomhet og CD-innspilling. Deltagelse i prosjektet er åpent for alle, men det stilles krav til egeninnsats – man trenger både vilje og evne til å tilegne seg musikalske ferdigheter og til å bidra på ulike måter.

Med finansiering fra Musikkens Studieforbund i Vestfold, Musikk i fengsel og frihet (MIFF) og Horten VGS har prosjektet gått fra et vanlig husband til å jobbe med å opprette et nytt soningstilbud. Musikk er god terapi for å motvirke skadevirkningene av å sone lange dommer, men også en mulighet til å trene opp andre ferdigheter som er til nytte etter endt soning – som det å delta i en fast strukturert aktivitet med krav til deltagelse og det å planlegge og gjennomføre prosjekter. Vi ser for oss en gjennomgående aktivitet fra grunnopplæring i høysikkerhetsfengsel til et høyere aktivitetsnivå og mer utadrettet virksomhet i lavsikkerhetsfengsel. Som siste fase kommer et nettverk av profesjonelle musikere og tidligere innsatte som organiserer aktiviteter på utsiden, slik at man lettere fortsetter med musikk etter løslatelse.


Robert Hansen filmet på "Åpen dag på Bastøy"

Fengselslivet på Bastøya from Robert Hansen, Fargefilm AS on Vimeo.

 

Webdesign © 2010 Andebu Web og IT