Nyheter:

UTLEIE AV BASTØY FYR:
Bastøy fyr ligger på nordsiden av øya, med kort vei til offentlig badestrand og fantastisk utsikt mot Horten, Moss og innover Oslofjorden.

Leie av Bastøy fyr er først og fremst ett tilbud til kriminalomsorgen og ansatte i etaten. Imidlertid ønsker vi at dette unike stedet også i en begrenset grad skal være tilgjengelig for andre etater og organisasjoner.

Bastøy fengsel har noen langsiktige visjoner med fyret. Vi ønsker å gjøre stedet til et interessant, rimelig og ikke minst ett annerledes og eksotisk sted for mindre kurs og møtevirksomhet.

Mer om leie av Bastøy Fyr:


Blues- og rockeprosjektet på Bastøy (publisert 02.01.12)

Blues- og rockeprosjektet på Bastøy ble startet opp i 2011, med husband, musikkopplæring og Blueshuset som hovedelementer. Blueshuset er et av bolighusene for fanger, med plass til syv fanger som er involvert i prosjektet. Det fungerer som øvingslokale og møtested. I tillegg til musikkaktiviteten er beboerne på huset involvert i planlegging av aktiviteter rundt prosjektet, som konserter i og utenfor fengselet, kursvirksomhet og CD-innspilling. Deltagelse i prosjektet er åpent for alle, men det stilles krav til egeninnsats – man trenger både vilje og evne til å tilegne seg musikalske ferdigheter og til å bidra på ulike måter.

Med finansiering fra Musikkens Studieforbund i Vestfold, Musikk i fengsel og frihet (MIFF) og Horten VGS har prosjektet gått fra et vanlig husband til å jobbe med å opprette et nytt soningstilbud. Musikk er god terapi for å motvirke skadevirkningene av å sone lange dommer, men også en mulighet til å trene opp andre ferdigheter som er til nytte etter endt soning – som det å delta i en fast strukturert aktivitet med krav til deltagelse og det å planlegge og gjennomføre prosjekter. Vi ser for oss en gjennomgående aktivitet fra grunnopplæring i høysikkerhetsfengsel til et høyere aktivitetsnivå og mer utadrettet virksomhet i lavsikkerhetsfengsel. Som siste fase kommer et nettverk av profesjonelle musikere og tidligere innsatte som organiserer aktiviteter på utsiden, slik at man lettere fortsetter med musikk etter løslatelse.


Robert Hansen filmet på "Åpen dag på Bastøy"

Fengselslivet på Bastøya from Robert Hansen, Fargefilm AS on Vimeo.

 

Webdesign © 2010 Andebu Web og IT